Leerling specifiek

Basisschool Wiene werkt samen met diverse instanties om de leerling een zo verzorgd en zorgeloos mogelijk schooljaar te bezorgen. Instanties zijn o.a. GGD Twente, Salut, Logopedie, enz.

Inloopspreekuur GGD en Salut
Loop gerust binnen voor een luisterend oor en een deskundig advies.
  • “Het lijkt of mijn kinderen altijd ruzie hebben. Hoe pak ik dat aan?”
  • “Hoe kan ik mijn kind helpen met zindelijk worden?”
  • “Iedere keer die grote mond als ik aan mijn dochter vraag of ze iets wil doen. Hoe moet ik daarmee omgaan?”
  • “Mijn zoon komt ’s avonds steeds uit bed. Wat kunnen we er aan doen zodat hij gewoon gaat slapen?”
  • “Onze dochter vindt het lastig om aansluiting te vinden bij klasgenoten, hoe kan ik haar helpen?”
  • “Onze kinderen willen graag sporten of op een clubje, maar we kunnen dit niet betalen.”
  • “Wij gaan scheiden en we kunnen niet goed met elkaar overleggen over de kinderen.”
U kunt iedere derde maandag van de maand van 14.00 – 15.30 uur zonder afspraak binnenlopen bij jeugdverpleegkundige van GGD JGZ, Anja Oldemenger, en de schoolmaatschappelijk werker van Salut, Janny Kuiper-van der Leur, tijdens het een inloopspreekuur op basisschool Wiene. U kunt terecht voor tips en advies bij eenvoudige opvoedvragen zoals bijvoorbeeld slapen, eten, voeding, gedrag en ontwikkeling. Maar ook kan het gaan om problemen in de thuissituatie die invloed hebben op uw kind, problemen binnen de school of omdat u ondersteuning in de thuissituatie nodig heeft.

Logopedie
Jaarlijks worden alle kinderen van groep 1 gescreend door de logopediste. Het doel is eventuele logopedische problemen op tijd te signaleren, zodat de gevolgen van die problemen voorkomen of beperkt kunnen worden. Als een kind in aanmerking komt voor logopedie, wordt het kind verwezen naar een vrijgevestigde logopedist(e). Voor vragen over de spraak- en taalontwikkeling van uw kind, kunt u altijd contact opnemen met de logopediste.

Begeleiding hoogbegaafde leerlingen
Bij vermoeden van hoogbegaafdheid wordt er door de leerkracht een test afgenomen of er ook werkelijk sprake is van hoogbegaafdheid. Deze test wordt op alle OPO-scholen gebruikt.
Ook leerlingen die extra goed kunnen leren, krijgen speciale aandacht op school. Zo werken we met lesmethodes die de leerstof aanpassen op het niveau van de leerling. Daarnaast is er extra lesstof waaraan ze zelfstandig mogen werken.