Wat is buitenonderwijs?

Buitenonderwijs in Wiene, uniek voor heel Twente!

Bij ons leren de kinderen door eropuit te gaan, fris te denken en samen aan te pakken.
Eropuit
Kinderen leren het best als ze bewegen en ervaren. Natuurlijk gaan we doelgericht aan de slag met het verwerven van kennis, maar daarnaast gaan we zoveel mogelijk naar buiten. Dat betekent dat we buitenlessen geven, op stap gaan en dat we de wereld in de school halen.

Fris denken
Ontwikkelen betekent: op je eigen manier leren denken. Met een frisse blik vragen durven stellen, kritisch zijn en naar oplossingen zoeken. Wij stimuleren onze kinderen om onderzoekend en onafhankelijk te denken. Eigenheid staat bij ons hoog in het vaandel.

Samen aanpakken
Samen dingen aanpakken. Da's mooi. Daar kom je ver mee. Betrokken zijn bij je omgeving en de mensen om je heen. En verantwoordelijkheid nemen voor je eigen rol.  Wij doen iets terug voor de maatschappij en pakken samen projecten aan in de klas, in de school en daarbuiten.